Over het project

Project Werkbezoek

Met dit project werken we aan de zelfstandigheid en aan het versterken van zelfvertrouwen van kinderen. Bovendien kunnen we, nu al een belangrijke start maken met hun beroepenori├źntatie.

In 2010 zat mijn zoon in groep 8. Ik was voor twee maanden zijn invaljuf. Het project is in deze periode tot stand gekomen. De Ericaschool ging akkoord met de eerste pilot en de bedrijven in Rhenen hebben hun deuren geopend voor deze kinderen. Inmiddels hebben 506 leerlingen succesvol het project doorlopen.

Inmiddels is mijn zoon naar het voortgezet onderwijs. Op de vraag, wat heb je geleerd van het project? antwoordde hij:

‘Ik heb geleerd hoe het is om te werken, wat voor werk er allemaal is en verder nog een heleboel andere dingen die handig zijn om te kunnen. Bijvoorbeeld hoe je je hoort te gedragen en zo. En je netjes te kleden en beleefd te zijn. En ik heb een adres waar ik misschien wel naar toe kan voor bijvoorbeeld een vakantiebaantje. Ik heb ook veel beroepen gezien in het hotel waar ik was. Oh ja, en het bellen bijvoorbeeld, naar een bedrijf en dus ook naar de Pizzeria!” En zo is dat!

Dit jaar is deze zoon m├Ęt mij aan het werk in dit project. Zo is de cirkel weer rond.

‘Leer mij het zelf te doen’ – Maria Montessori

Annemyrte Langenbach

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van dit project voor uw school/gemeente/bedrijf dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

  1. No comments yet.
(will not be published)